Wednesday, May 22, 2013

εφτιαξα τυροπιτα

Τυροπιτα (οπωσδηποτε με αυγα...)
λοιπον
 τυρι φετα και τυρι ανθοτυρο {φετα 500γρ και ανθοτυρο 250 - για πιο πολλους το διπλασιο...)
βουτηρο γαλακτος
φυλλο κρουστας (για πιο πολλους 2 φυλλα κρουστας)
γαλα φρεσκο
αυγα (σημαντικο )
πιπερι

Σε ενα μπωλ τα τυρια που τα κανουμε κομματακια με ενα πιρουνι ΄΄η με δυο , βαζουμε 4 - 5 αυγα , γαλα  (λιγο) και πιπερι και τα ανακατευουμε ολα μαζι καλα καλα.
Λοιπον παιρνουμε το φυλλο κρουστας που ελπιζω να ειναι καλο , και αφου λιωσουμε το βουτηρο στο κατσαρολακι και αλειψουμε το ταψι η το πυρεξ με  το βουτηρο, βαζουμε τα μισα φυλλα ενα ενα και αλειφοντας τα με το λιωμενο βουτηρο. Βαζουμε το μειγμα τυριων-αυγων πανω στα βουτηρωμενα φυλλα και τα σκεπαζουμε με τα υπολοιπα μισα, ενα ενα και ενδιαμεσα αλειφουμε με βουτηρο.
αυτα.
ααα, ψηνουμε στο φουρνο στον αερα στους 165 βαθμους κελσιου για καμια ωρα , να χρυσαφισει το φυλλο .

No comments:

Post a Comment